Menu

Bewindvoering

Iedereen maakt het wel eens mee dat er in een maand teveel geld is uitgegeven. Als dit vaker gebeurd, u ontvangt brieven die u niet begrijpt, u maakt uw post niet meer open, dan wordt geld een probleem voor u.

Wat houdt bewindvoering in:

Bewindvoering (beschermingsbewind) is vrijwillig en we gaan samen naar de Rechtbank. Bij bewindvoering worden alle bezittingen onder bewind gesteld. Dat houdt in dat u niet meer zelf mag beslissen over uw eigendommen. Denk aan uw koophuis of uw spaargeld.

Beschermingsbewind is niet in de eerste plaats bedoeld om schulden te saneren. Wel om het stabiliseren van de financiën en het voorkomen van nieuwe schulden. De bewindvoerder zal vervolgens beoordelen of er voldoende ruimte is om schuldregelingen te treffen en of een traject van schuldhulpverlening ingezet dient te worden.

Bewindvoering aanvragen:

https://solaribudgetenbewind.nl/bewindvoering-aanvragen/

Voor u zelf of voor iemand anders? Wilt u eerst meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.

https://solaribudgetenbewind.nl/contact/

De Rechter controleert de Bewindvoerder zolang u bij Solari cliënt bent. Ieder jaar sturen wij een verslag naar de Rechtbank. 

Taken bewindvoerder:

  • Bankrekeningen openen 
  • Vaste lasten en rekeningen betalen 
  • Bankpassen aanvragen 
  • Leefgeld en zakgeld overmaken 
  • Belastingaangifte doen
  • Uitkeringen en toeslagen regelen 
  • Verzekeringen in orde maken
  • Vermogen beheren
  • In geval van schulden een oplossing vinden d..m.v betalingsregelingen treffen en/of schuldregeling aanvragen

Indien u na een aantal jaar weer zelf de financiën kunt regelen dan kan er een verzoek bij de Rechtbank ingediend worden de onder bewindstelling (OBS) op te heffen. 

Bij bewindvoering creëren wij rust en overzicht in uw financiële zaken. U kan ervan op aan dat alle vaste lasten op tijd betaald worden en dat er ook geld over is (indien de inkomsten dit toelaten) voor andere belangrijke dingen. Omdat bewindvoering zorgt voor een stabiele financiële situatie zal u niet meer voor verassingen komen te staan (mits u zich volledig inzet).

Kosten bewindvoering:

Indien u de kosten voor bewindvoering niet zelf kan betalen vragen wij een vergoeding aan bij de Gemeente waarin u woont, dit is bijzondere bijstand.