Menu

Budgetbeheer

Met Budgetbeheer houdt u controle.

Ik heb veel ervaring binnen het vak en weet inmiddels wat van geld en hoe je lastige dingen moet regelen.

Wat is budgetbeheer:

Samen met u maken we een plan. In dit plan wordt dan voor u duidelijk welk geld u maandelijks ontvangt, wat u uitgeeft en wat er overblijft om leuke dingen mee te doen. Dit plan noemen we een Budgetplan.

We gaan samen naar de bank om voor u een nieuwe rekening te openen waar al uw inkomsten, salaris, uitkering, pensioen en/of toeslagen op worden gestort. Van deze rekening betaal ik de vaste lasten zoals; de huur/hypotheek, energiekosten, telefoon, tv en Internet, verzekeringen en gemeentelijke belastingen. 

Met elkaar bekijken we welk geld opzij gezet kan worden voor kleding, boodschappen, uitstapjes en evt. vakanties en sparen.

Al uw geld blijft op de rekening die we voor u geopend hebben. We spreken een bedrag af waar u boodschappen van kunt doen, een cadeautje kan kopen of iets anders leuks.  Dit noemen we leefgeld. Dit geld storten we op een aparte rekening, de leefgeldrekening. Die rekening is alleen voor u, en u mag hiermee doen wat u wilt. 

De administratie en alles wat met geld te maken heeft regelt u in het geval van Basis Budgetbeheer zelf. Indien u kiest voor (volledig) Budgetbeheer (ivm eventuele schulden) dan kunt u de post naar ons versturen zodat wij deze in behandeling kunnen nemen. Ook regelen we alle geldzaken, bv uitkering, toeslagen of belastingaangifte. Onze tarieven kunt u op de site terugvinden. 

https://solaribudgetenbewind.nl/tarieven/

Wat betekent Budgetbeheer? 

Wij creëren rust en overzicht in uw financiële zaken. U kan ervan op aan dat alle vaste lasten op tijd betaald worden en dat er ook geld  over is (indien de inkomsten dit toelaten) voor andere belangrijke dingen. Door een stabiele financiële situatie zal u niet meer voor verassingen komen te staan (mits u zich volledig inzet). Een (geld) zorg minder! 

Als na een aantal jaar blijkt dat u zelf uw financiën kunt regelen dan kan de overeenkomst beëindigd worden. 

Indien u meer financiële bescherming wilt dan is er nog de mogelijkheid te kiezen voor bewindvoering. https://solaribudgetenbewind.nl/beschermingsbewind/